Hassunhauska L-pentue
                                                                 s. 15.11.2009 
                                                           Vanhempien tiedot

Etusivu

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat suurenevat klikkaamalla    
21.2  Kaikille pennuille on löytynyt koti.

Eläinlääkärin tarkastuksessa kaikki meni hienosti. Pikkuiset osasivat käyttäytyä mallikkaasti, eikä kenellekään tullut rokotuksista mitään sivuoireita.

Kaikki olivat terveitä ja reippaita, osalla pennuista oli pieni häntämutka hännän päässä. Kahdelta pennulta kuului pieni kasvuun liittyvä sivuääni sydämestä joka todennäköisesti häviää kesään mennessä

©Tuomas Girsen ©Tuomas Girsen Tässä vielä viimehetken kuvia
Laila
©Tuomas Girsen ©Tuomas Girsen
Launo
©Tuomas Girsen ©Tuomas Girsen
Liinu
©Tuomas Girsen ©Tuomas Girsen
Lari
©Tuomas Girsen ©Tuomas Girsen
6.2

Aika rientää, ensi viikolla on jo pentujen luovutus. Pennut voivat hyvin  ja kasvavat kovaa vauhtia. Alkuviikosta pennut saivat vielä matolääkkeen ja maanantaina on rokotus ja eläinlääkärireissu. Rekisterikirjat ovat tulleet ja minäkin ehdin saada mikrosirutusoikeudet, nyt vielä odotellaan mikrosirujen saapumista toivottavasti ehtivät ennen luovutusta.

 

Vielä on tunkua äidin tisuille, mutta kohta Mio lähtee omaan kotiin.

 

Kolme pentua on vielä omaa kotia vailla
Lari Lorenz hurmaava vekkuli, jolla riittää energiaa leikkiin ja toimintaan, osaa toki ottaa rennostikin
Lala Laila pieni sirpakka tytteli ja hyvin mielellään kiipeää syliin. Aamukahvit maistuu huomattavasti paremmalta kun on kehräävä pentu sylissä.
Launu Linus, meidän hurmuri riepukissa, tätä kissaa saa pallutella ja roikotella miten päin vaan ja aina tuntuu olevan tyytyväinen
24.1 Pennut tänään kymmenviikkoisia.
Rokotuksilla ja eläinlääkärin tarkastuksella käytiin pari viikkoa sitten. Pennut ovat terveitä ja hyväkuntoisia.
Vielä ajoittain äiti kutsuu pennut syömää, mutta hyvin nykyään maistuu jo kunnon ruoka. Kalkkunan-, sian- ja naudan jauheliha, lohi ja seiti ovat herkkuruokaa, mutta  märkäruoka ja nappulat uppoavat myös.
Varattavissa
Lemmikki
Lari Lorentz
Varattavissa
Näyttelykastraatti/
Lemmikki
Launo Linus
Varattavissa
Lemmikki
Lala Laila
Varattu Leisku Leila
Varattu Lutu Leenu
Varattu Lysti Lyly
Varattu Liuhu Liinu
3.1.10 Kuvasin pentuja pitkään ja kuinkas ollakaan kameran asetukset olivat jotenkin hassusti, eli montaakaan kunnollista kuvaa ei tullut.


 Nykyään meillä on aikamoinen meno, pentuja vilisee joka suunnassa ja aina joku on jaloissa. Kuivaustelineeltä oli niin kiva repiä pyykit alas.

Välillä sentään huilataan ja

Maitobaari on edelleen ajoittain auki

 Sitten taas riehutaan 

Riemukin vähän hoitelee lapsia, siitä Mio-äiti ei oikein pidä.

Vihdoin pentujen nimet on päätetty, miten se olikin nyt niin hankalaa tällä kertaa. Paperit siis lähtee tänään kissaliittoon.

Minttu
Hassunhauska Launo Linus

Sini
Hassunhauska Lari Lorentz

Persikka
Hassunhauska Lysti Lyly

Viini
Hassunhauska Leisku Leila

Kupari
Hassunhauska Lala Laila

Puna
Hassunhauska Liehu Liinu

Vihreä
Hassunhauska Lutu Leenu
25.12
Huh hui, aika rientää ja pennut kasvaa. Jos näin jouluaamuna saisi tehtyä vähän päivityksiä (vaikka työpäivä onkin vielä edessä)

 

Ensi sunnuntaina pennut täyttävät kuusi viikkoa ja kaikki voivat nyt hyvin. Viime viikolla pennuilla oli muutaman päivän maha löysällä, mutta nyt on mahat kunnossa ja jo suurin osa kakoistakin menee oikeaan paikkaan. Ensimmäisen matokuurinkin ovat saaneet.

Mio-äidille laitoin viime sunnuntaina paidan päälle, ny pennut saavat imeä vain kerran päivässä. Seitsemän viisiviikkoisen pennun imettäminen on aika rankkaa ja Mion maha meni sekaisin, se söi hirveästi, mutta ilmeisesti ruoka imeytyi huonosti.  Nyt Mio on taas jo hyvässä kunnossa.

Sylipaini tuntuu olevan ruokailun ja nukkumisen jälkeen suosituin harrastua
Tosin joululahja-Reinot saavat myös runsaasti huomiota.
Sini   

Paino 5-viikoisena 617g

Persikka     Varattu

Paino 5-viikoisena 546g

Minttu 

Paino 5-viikoisena 645g

Puna          Varattu

Paino 5-viikoisena 487g

Kupari  (Taso: näyttely???)

Paino 5-viikoisena 468g
 

Viini        Varattu

Paino 5-viikoisena 517g

Vihreä     (Taso: lemmikki)

Paino 5-viikoisena 483g

 

6.12

Pikkusakki täyttää tänään 3 viikkoa. Mistähän ovat mahtaneet saada tuon rauhallisuusgeenin? Pennut ovat pieniä, mutta ovat kuitenkin kasvavat tasaisesti  ja kaikki ovat reippaita ja terveitä. Pennut saivat syntymäpäivän kunniaksi ensimmäisen AD aterian, kaikille maistui hyvin ruoka ruiskusta. Huomenna saavat jo vähän enemmän ja ehkä kokeillaan jo lautaselta.
 Mio huolehtii hienosti lapsistaan, nyt se on itsekin taas alkanut syödä kunnolla ja on saanut vähän lihaa luitten päälle. Mion suurta herkkua on muuten keitetty kananmunan keltuainen (siis omien kanojen)

Kupari: ruskea colourpoint tyttö 284g
Minttu: ruskea colourpoint poika 338g
Persikka: ruskea colourpoint poika 268g
Puna: sininen bicolour tyttö 264g
Sini: sininen? colourpoint poika 309g
Vihreä sininen bicolour tyttö 285g
Viini: ruskea (sininen?) colourpoint tyttö 268
27.11

Kyllä pentueissa ja emoissa on eroja. Mio on hyvin tarkka ja uhrautuva äiti Jos pienikin inahdus pentukopasta kuuluu Mio ryysää koppaan vaikka kesken ruokailun. Pentukoppa on aina siistinä, eikä varmasti pissoja tai kakkoja näy. Nämä pennut taas ovat hyvin rauhallisia syövät ja nukkuvat eivätkä turhasta valita. Myös painot nousevat tasaiseen rauhalliseen tahtiin. kaikki makaavat tyytyväisenä maha pulleana.

Kupari Minttu
Kupari: colourpoint tyttö, syntymä paino 85g  11 vrk iässä 198g

Minttu: colourponit poika, syntymä paino 82g  11 vrk iässä 220g

Persikka Puna
Persikka: colourponit poika, syntymä paino 82g  11 vrk iässä 186g

Puna: bicolour tyttö, syntymä paino 68g  11 vrk iässä 166g

Sini  Vihreä
 Sini: colourponit poika, syntymä paino 92g  11 vrk iässä 223g

Vihreä: bicolour tyttö, syntymä paino 76g  11 vrk iässä 186g

Viini
Viini colourponit tyttö syntymä paino 81g  11 vrk iässä 194g
20.11

Hyvin lapset kasvavat, syövät ja nukkuvat. Pienin on edelleen tosi pieni, mutta reipas ja pitää hyvin puolensa tissillä, ei irrota otettaan vaikka isommat kuinka yrittäisivät kiilata. Painoa tänään pikkuisella 113g

4vrk Vähän korjausta sukupuoliin, eli kyllä niitä sittenkin on neljä tyttöä ja kolme poikaa. Pojat ovat colourpointteja ja tytöistä kaksi bicolouria ja kaksi colourpointtia. Värejä en lähde vielä arvailemaan.
17.11.

Näyttäisi olevan kolme tyttöä ja neljä poikaa, no saattaahan tuo sukupuolijakauma vielä muuttua. Tähän mennessä kahdella on nenä alkanut tummua eli niistä tulee colourpointteja.

16.11
Kaikilla paino on  lähtenyt nousuun. Pentue on hyvin rauhallinen, kukaan ei turhia kitise.
15.11.2009

Sunnuntai aamuna herään kissatappeluun, Mio ajaa Gemmaa takaa kauhean huudon kanssa. Mio on muutenkin hermostuneen oloinen. Naukuu ja kaipaa huomiota, ravaa pentukopassa, näykkäsi minuakin kädestä kun silittelin sitä kopassaan. Sain järjestymään itselleni  neljä päivää synnytysvapaata ja nyt näytti pahasti siltä, että Mio synnyttäisi jo viimeisen työpäivän aikana.

Onneksi synnytys alkoi vatsa illalla seitsemän aikaan. Mio saattoi maailmaan seitsemän pienen pientä pentua. Isoin painoi 92g ja pieni 68g. Pennut voivat kuitenkin hyvin ja ovat reippaita. kaikki alkoivat imemään innokkaasti,